T4T Cinșpe și Manyfest Șepte intrau într-un bar…

Continuarea bancului nu cred că o știu dar pot să vă spun cum a fost festivalul ăsta din punctul meu de vedere. Asta o să și fac. Încep.

Episodul 1 – Amenințarea Colegului

Am plecat din Bacău la ora 13:34 cu trenul regio Bacău – Pașcani. A fost un drum lin de vreo oră și ceva. Toate în regulă și frumoase. Ajungem la Pașcani, unde organizăm prima chetă cu prilejul T4T de anul acesta, că, apăi na, trebuia să omorâm și noi o oră jumate de stat în Pașcani cumva. La 4 și un pic, roțile trenului interegio ( sau cum s-o scrie ) se învârteau cu un grup de aproximativ 25 de bezmetici aglomerându-i vagoanele. La Suceava îi culegem și pe minunații noștrii colegi, Knockerițâlii + Armand ( sau Îngerii lui Armand cum spuneam eu, chiar înainte de fest, într-o conversație cu îngerul meu preferat din acea formație, Alexa, big shout out to her ! ). Ne dăm jos din tren, eu cu masca pe chipul meu, facem niște poze, ne îmbrățișăm, ajutăm cu bagajele și plecăm. Dar în toiul acestei mari veselii de reunire cu moldovenii noștri, o forță misterioasă și malefică se stabilise în compartimentul de lângă noi. Habar n-aveam ce avea să pățim cu un om, care la început părea pașnic și aliat, chiar conducând distracția pentru câteva ore, dar care s-a schimbat ceva mai încolo sub acțiunea Dark Side-ului + alcoolului. Acela avea să fie Darth Colegul. I-a luat pe rând pe mai mulți dintre noi, încercând să-și formeze noi discipoli, amenințându-i cu bătaia ( era numai vorba de el ) , dar ai mei mici padawani au rezistat cu tărie. Nu s-a lăsat cu una, cu două, avea chiar și aghiotanți, printre care și unul mai încornorat, Darth Roșu-de-zici-că-i-în-călduri, cu care m-am luat eu în gură odată și l-am pus la punct. A fost nevoie și de intervenția Maestrului Jedi Yoda Controlorul, care a evacuat partea întunecată din mințile celor doi bețivi și echilibrul de la început a fost refăcut.

Episodul 2 – Atacul organizatorilor

Ajunși în Timișoara, ne-am găsit primii aliați chiar în gară, prietenii noștrii din Heavenly HellRaul și Mihai, din Hooleelogans, și monitoarele noastre Cami ( Rușine organizatorilor că nu i-au dat și ei o diplomă acolo. Câte n-a făcut ea pentru noi, ne-a luat și sub acoperișul casei ei. S-au dat multe diplome ca în taberele pentru copii, dar ea tot n-a primit o hârtie de recunoștință din partea organizatorilor ) și Lore. Am luat tramvaiul până la Sala Olimpia și de-acolo am mers până la reședința noastră, Căminul C13. Am stat în camera numărul 022 cu bucureșteanul meu cineast, Gibibacca. Seara, am fost la Bastion unde s-a ținut ceremonia de deschidere. Ne-au fost împărțiți trainerii și noi l-am primit pe Mircea-Wan Postelnicu, dar, înainte să începem a munci cu el, trebuia să trecem prin probele celorlalți 3 maeștrii Jedi :

– Maestrul Andrei Cătălin, adept al disciplinei, mișcărilor precise și al utilizării corecte a Forței. „Greșit, jocul acesta are doar 3 comenzi : stop, start și bătaie din palme” răsuna mereu din apropierea sălii sale de antrenament. Controlarea bidoanelor cu apă și acel joc de echipă dubios pe care nu a vrut să-l facă și cu grupa noastră fac parte din expertiza sa.

– Maestrul Qashou Amir ( chiar are un nume de Jedi 🙂 , adept al energiei, luptelor cu ziare laser și mișcărilor fulger. Dacă erai în preajma sa, puteai auzi mereu câte o glumă cu teroriști la care el răspundea cu un zâmbet. I-am spus în repetate rânduri că mi-a câștigat respectul pentru felul său de a fi. Mi-a plăcut tehnica sa „ Super Șmecheră ” .

– Maeștrii Alex Mic și Alex Mare , adepți ai confruntărilor spontane, ai armelor improvizate și ai liberii utilizări a Forței. Ei erau cei mai neobișnuiți maeștrii pe care i-am cunoscut vreodată iar experimentul lor este una din cele mai importante realizări ale lor în materie de exerciții. Probele lor erau grele și ușoare în același timp. Totul ținea de tine și de arta improvizației.

În timp ce noi eram împreună cu maeștrii noștrii, organizatorii au pus la cale niște jocuri pentru amuzamentul lor. Ne-au întors unii împotriva altora pentru distracția lor. Echipa mea, Echipa Neagră, a luptat vitejește în arena aceasta cumplită. Ocupam chiar prima poziție dar când am descoperit că ei încercau defapt să ne înrobească, am luptat înapoi și am scăpat ( + că a plouat zilele ce au urmat ) .

Am trecut peste tot ce ne-a ieșit în cale triumfători, până atunci. Chiar dacă nu știam ce avea să urmeze, speranța licărea în ochii noștrii iar clipele de antrenament urmau să fie întrebuințate, în episodul următor.

Episodul 3 – Răzbunarea Oboselii

Ajunsese clipa când trebuia să ne punem pe treabă. Mircea-Wan, ne-a luat destul de ușor in prima zi cu exerciții de acomodare : puțin stretching ici-colo, oleacă de improv, etc. S-a mirat când a văzut câte din exerciții știam deja dar din nemăsurata sa înțelepciune ne-a mai furnizat vreo câteva pe care nu le știam. BUNNY BUNNY .  Cel mai mult mi-a plăcut când am început să vorbim fiecare despre păsurile noastre și despre noi înșiși. Fiecare personaj din piesă ne reprezenta pe noi. Fricile noastre, iubirile noastre, calitățile, defectele, dorințele, tot pachetul. Ne-a și pus să facem o chestie foarte faină ( una care am mai făcut-o cu mai-sus-menționatul înger într-o conversație ) : să ne imaginăm unde vom fi peste 10 ani. A fost ceva extraordinar. Am aflat mai multe despre mine și despre colegii mei de trupă. Totul a fost bine și frumos. Era chiar prea bine ca să fie adevărat. Cineva trebuia să dea cu bățul în baltă. După un început promițător, 3 fete din grupul nostru s-au aventurat în partea întunecată și au ajuns chiar în râul prin care această energie negativă circula, Bega. Corupția era vizibilă pe ele ziua următoare. Curgea o lene prin noi, mamă mamă. Aproape că ne infectaseră și pe noi, dar Mircea-Wan a avut o intervenție salvatoare. A reușit să ne scoată din acea stare și din partea întunecată pe toți, înafară de o persoană : Mara Cojocwalker. S-au dus lupte grele cu ea, care păreau că nu vor înceta nicicând. Se schimbase total. Devenise Darth Cornelia. 

Episodul 4 – O nouă speranță

Noi continuam să muncim, fără să fim afectați de influența Darth Corneliei. Ea nu se lăsa mai prejos. Descoperisem planul ei : să se obosească în fiecare noapte ca să ne distrugă și pe noi, rebelii odihniți. Din păcate pentru ea, grupul nostru muncea din greu iar acest prim plan al ei a fost dat peste cap. Am stat să terminăm textul cu două zile mai devreme, scriind până la 4 dimineața. Singura pauză luată de mine în aceste nopți a fost atunci când am văzut o domniță care muncea din greu, plimbându-se frenetic pe holurile căminului. Ce-am făcut, vă întrebați. I-am dat un trandafir. De ce ? Pentru că îl merita. Din mai multe motive. Aparent, l-am dat la momentul potrivit. Și eu care eram terifiat de gândul că o s-o dau în bară cumva. A fost un semn de apreciere. Pentru mine, acea persoană este mai mult decât extraordinară, atât întimpul festurilor cât și înafara lor. Numai dacă îmi zâmbește o dată și sunt cel mai fericit om.

Episodul 5 – Criza de timp contraatacă

Probabil vă întrebați „ Ce criză de timp dacă piesa era gata ? ” . Da, era gata. Dar noi nu eram. Ne era frică. Totul părea prea simplu. Nu aveam decor și muzică. Nu știam cum să jucăm ca să ne ajutăm publicul. Până la urmă i-am cățărat pe scenă lângă noi. Uitam cuvinte aiurea din replici, deși eram în stare să ne jurăm pe cele sfinte că le știm. Presiunea era mare. Totul era foarte simplu și în același timp foarte complicat. Noi eram caracterele de pe scenă. Ai crede că e ușor să te prefaci că ești tu însuți sub un alt pseudonim. Dar nu e. Darth Cornelia între timp bântuia noaptea, trăgând câte o dușcă. N-avea nicio grijă iar asta ne îngrijora pe noi. Rebelii odihniți păreau să cedeze. Ce ne-a salvat ? Cuvintele de îmbărbătare ale lui Mircea-Wan . Când era el prin preajmă, el ne apăra de toate. A fost cu noi până în clipa finală. A stat la lumini, pe scenă, alături de noi. Totuși, venise ora plecării sale imediat după piesă. L-am îmbrățișat și a dispărut.

Episodul 6 – Întoarcerea lui In The Spot

Am stat și la piesele celorlalți. Nu pot să scriu nimic despre ele pentru că mi-aș pierde jumătate de viață făcând asta. Fiecare a avut câte ceva nemaivăzut la ceilalți. Am râs, am plâns. A fost un carusel de emoții prin care am trecut. Toată lumea merită aplauze pentru ce a făcut. Juriul ne-a felicitat. Cineva din juriu a spus că i-a plăcut personajul meu în mod special. WOW, atât mi-a trecut prin cap. Ne-au făcut tone de reocmandări și aprecieri. Am fost foarte mulțumit de ce-am făcut. Cum am sărbătorit acest succes ? Am fost și am băut și ne-am distrat. Unii dintre noi poate mai mult decât trebuia ( oricum mai mult Gibibacca în  ziua a 3-a nu se poate ) . Dar trebuia să facem ceva după atâtea zile de muncă. Păcat că n-a mai fost pool party. La premiere am luat 4 nominalizări ( It’s something ! ). Shout out to Carmen din Knockers pentru premiul ei, grupului lui Gibibacca ( Mihai și Sabi ) pentru scurtmetrajul lor ( bă, Gibi, dacă nu-mi dai pozele și filmulețele odată 🙂 ) , cuplului nostru putere de la acest festival, Eca și Petruț, amândoi nominalizați la Best Supporting, la sexul respectiv, englezei lui Doru, că luă și el o nominalizare, și talentului muzical al lui Aldea ( cine ar fi știut ) . Din fericire pentru noi ( oarecum fericire că unii plecaseră, făcându-ne triști în același timp ) , am avut o zi în plus de festival să ne distrăm. Ce-am făcut ? Am stat pe capul lui Cami încă o zi. Am gătit la ea acasă, am făcut jocuri de improv am și dormit acolo. A făcut mult mai multe decât era obligată să facă iar pentru asta a câștigat recunoștința veșnică a grupului nostru și titlul de Gazdă Timișoreană In The Spot – Membru de onoare . Dimineața următoare, a venit trenul să ne ducă. Din nou, tristețe. Drumul la întoarcere a fost mult mai liniștit. Am primit un mesaj călduros de la Mircea-Wan, care ne-a făcut pe toți warm and fuzzy pe dinăuntru ( Appreciate my romgleză, please ! ) . Au mai fost doi boschetari dubioși în tren și la întoarcere dar au fost ușor de înlăturat. Aventura noastră era pe sfârșite. Darth Cornelia nu mai exista, își revenise cât de cât.

And that’s the story of Star T4T Wars, kids. Hope you liked it !

*George

Advertisements

One thought on “T4T Cinșpe și Manyfest Șepte intrau într-un bar…

  1. Gibi says:

    Da,bă,George Solo,o să le primești cândva…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: