T4T (sau orice alt titlu, mai pompos, preferi)

A luat ceva, dar iată şi evenimentele de la T4T, plus piesa filmată:

Acum câteva luni, aleea de lângă liceul Alecsandri era inundată de membrii In The Spot după vestea cum că am fost acceptaţi la T4T. Bucurie, vâlvătaie, cântece de veselie. Câteva luni mai târziu, s-a terminat şi T4T-ul. Iată ce s-a întâmplat.

Sâmbătă am pornit-o spre gară pe la vreo 5:30. Aveam tren la 6:15. A venit şi Copac ca să ne ureze drum bun şi mult c**at la piesă. Am pornit-o spre Pascani şi a început distracţia. Nidal a reuşit să decodeze lacătul de la geamantanul lui Matei şi vreo 2 puştani, cam jumătate din înălţimea mea, s-au ataşat de Noe ca de un frate mai mare. Pe trenul Pascani-Timişoara, Noe s-a enervat pe un cetăţean turmentat care a confundat vagonul 2 cu vagonul 4. Lucrurile s-au calmat şi am reuşit să adormim într-un final…..cam după ce am trecut de Cluj.

Duminică dimineaţă nu ne venea să credem că aproape am trecut de coşmarul drumului. Nidal a fost primul care a pus piciorul pe teritoriul timişorean. Am dat şi de monitoarea noastră, ne-am suit în taxiuri şi am pornit-o spre cămin. Ne-am cazat fără probleme (până când am dat de gândaci) şi am pornit-o spre Starbucks-ul din Mall. După relaxarea de proporţii, a trebuit să ajungem la deschidere. Am găsit şi Casa Studenţilor. Am primit şi poza-temă pentru piesa care urma să o jucăm. Am făcut cunoştinţă cu trainerul Alex. Am aflat că mai mult de jumătate din participanţi nu ştiu de unde vine fraza „2+2=5”. Toate bune şi frumoase. Am ajuns după party, din nou seara la cămin unde problema gândacilor din camera fetelor a devenit îngrijorătoare. Eu cu Noe ne-am înarmat cu o pereche de şlapi şi am început să-i exterminăm pe rând, pe ritmuri de Rage Against The Machine.

Mi-e foarte greu să povestesc zilele de workshopuri – Luni, Marţi, Miercuri, Joi. Dacă l-a început ne-am plâns că sunt prea puţine petreceri, la sfârşit ne-am dat seama că noi nu am venit acolo pentru petreceri. Şi nu cred că mai avea cineva chef de vreo petrecere după 9 ore de workshopuri pe zi. Am reuşit într-un final să scoatem o idee şi să construim piesa. Surprinzător, nu a fost multă ciufuteala. Cu toţii am fost mult prea concentraţi să scoatem ceva bun în urma orelor interminabile de propuneri şi explorări pe tărâmul imaginaţiei. Alex ne-a învăţat multe chestii de bază pentru viitoare proiecte şi cum am putea îmbunătăţi calitatea unui spectacol. Joi urma să finisăm piesa. Am fost mândrii de produsul final şi eram nerăbdători să îl prezentăm următoarea zi.

Dar aceste patru zile nu au fost pline doar de un aer de seriozitate militărească. S-a râs foarte mult. Şi o singură postare de blog nu poate descrie experienţa nebună – un Gabi astronaut, Merchea şi dumele lui despre moldoveni, Nelu şi „membrul” ei mare, Nidal şi crucea lui de hârtie şi multe multe altele.

Vineri a fost ziua pieselor. Ce-a ieşit?

Sigma Art, Bucureşti – Au avut o piesă condusă de joc actoricesc şi de monologuri interminabile. Mi-a plăcut foarte mult emoţia care încercau să o transmită, dar piesa a fost lipsită de dinamism şi a plictisit foarte tare.

Cheer-Up, Piatra Neamţ – Nu ştiu ce să zic despre piesa lor. A pornit de la o premisă interesantă şi au sfârşit într-un aer psihedelico-juvenil. Am ieşit din sală cu sentimentul că am fost la piesa de teatru de sfârşit de an a surorii mele mai mici. Asta e, măcar am râs.

Silver 05, Baia Mare – A fost o piesă simplă, curată, amuzantă şi cu aer melancolic. Dar nu rămâi cu nimic după ce ieşi din sală.

Hoolelogans, Timişoara – Am intrat cu mari speranţe la piesa timişorenilor. Ultima piesă semnată de ei am văzut-o la ID Fest-ul din 2009 şi mi-a plăcut foarte mult. Dar am vrut ceva mai mult. Aceaşi impresie mi-a lăsat şi piesa de faţă. A avut idee şi momente amuzante, a avut naturaleţe. Dar, din nou, mă aşteptam la mult mai mult.

A.C.T, Bacău – Felicitări bacauanilor. Mi-a plăcut foarte mult piesa. M-a ţinut în priză, am vrut să ştiu ce se întâmplă în continuare – dacă personajele îşi vor atinge scopul sau nu. A fost o piesă care m-a luat prin surprindere la sfârşit. A fost un spectacol.

In The Spot, Bacău – noi?! Putem spune că a fost piesa noastră cea mai bine primită pe care am avut-o la un festival. S-a râs foarte mult, am fost felicitaţi de persoane care nici măcar nu le ştiam, am primit un feedback încurajator pentru spectacole viitoare. Nu am fi reuşit fără Alex**.

The Irresisteble, Râmnicu Vâlcea – Chiar trebuie să scriu despre asta? Nu au avut nimic ieşit din comun în afară de un joc de lumini foarte bine gândit şi un chitarist care pe parcursul piesei devenea din ce în ce mai enervant.

Brainstroming, Bucureşti – Mi-a plăcut piesa celor de la Brain. Amuzantă, ingenioasă în părţi. Dar poate mă aşteptam la mai mult de la ei. Ştim că la următorul fest vor rupe normele (mă rog, aşa fac de obicei).

The 9th Sense, Braşov – Felicitări, braşovenilor. O piesă impresionantă prin simplitate şi naturaleţe. Recunosc că se simte influenţa celor doi traineri Huluba şi Merchea….oops. La o parte cu gluma – sincere felicitări. Un spectacol foarte bun.

Teen Act, Piatra Neamţ – Cred că au avut ei o idee în cap, mai mult sau mai puţin coerentă şi poate era şi amuzantă şi tragică pe alocuri, dar….nimic. Nu am rămas cu nimic.

Heavenly Hell, Timişoara – Odată cu ultima piesă din festival, s-a tras şi concluzia. Simplitatea impresionează în acest tip de festival. Cel puţin, asta am văzut din reacţia publicului. Nu am nimic de spus legat de piesa celor din HH, doar că mă aşteptam la…..mult mai mult?! Mi-ar fi plăcut dacă ar fi dus totul un pic mai departe.

Şi ia-ta că s-au terminat şi piesele. După părerea mea, ACT şi The 9th Sense au fost cele mai bune (sunt singurele paragrafe la care am început cu „felicitari”).

Au fost şi spectacole invitate. O seară avanpremieră şi o seară premieră pentru trupa de teatru sport Obligo (în care erau membrii majoritatea trainerilor) şi piesa „American Buffalo”. Ambele spectacole au fost excepţionale. Păcat că n-aţi fost.

Şi….cam asta a fost T4T. Pentru voi cei care stau în faţa monitoarelor şi care nu a-ţi participat. Restul – numai ei ştiu cum a fost.

*Mădălin

Advertisements

One thought on “T4T (sau orice alt titlu, mai pompos, preferi)

  1. Han Andrei says:

    si anul acesta nishte feedback-uri 😕 legate de T4T 13 – si ms pt aprecieri >:D< imi pare rau k anu' trecut SILVER n-a dat mai mult,dar anul asta … sa vedem ce-o sa ziceti si voi 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: