… de porc

Prăfuiţi, obosiţi, mahmurei, în dureri asociate cu bătrâneţea, deshidrataţi şi cu un chef de râs de ne plesneau splinele. Ăsta e tabloul pictat de o noapte petrecută cu corturile într-o mică zonă împădurită din Sărată (loc de socializare, pour les connaisceurs) cu ocazia majoratului lui Mişu.

Povestea începe la ora 4, ieri, în staţia de MaxiTaxi de la Piaţa Sud. Ne-am adunat noi pregătiţi de o noapte petrecută sub clar de lună în faţa unui foc de tabără. Corturi, saci de dormit, izopren, hanorace, bocanci; tot tacâmul. Ne-am strâns vreo 17 (după calcule matematice intense), majoritatea de-ai trupei, anexe (Creţu înţelege), rudele sărbătoritului şi doi străjeri ai Moldovei “veritabili” (Arpad şi Andrei din The Knockers). După un drum de 20 minute cu microbuzul în care am experimentat o bucăţică din viaţa unui ton în sos propriu am ajuns în Sărata şi de acolo am luat-o la pas către zona unde am campat. Drumul fu lung şi anevoios, dar determinarea din sufletele noastre a biruit! Ajunşi în micul nostru luminiş am ridicat corturile, fiecare în ritmul lui, folosind tehnici… inedite. Cazarea fiind asigurată, am cinstit câte o bere pentru Mişu şi apoi am început pregătirea grătarelor. Eu mi-am atribuit rolul de fochist/bucătar (da, m-am spălat pe mâini), ajutat de Dedeea. Creţu s-a ocupat de atmosferă, Mişu a primit cadourile şi, în rest, lumea s-a pus la o vorbă, cu o bere, un suculeţ şi câteva de-ale gurii până se făcea grătarul.

Până s-a lăsat întunericul am terminat şi noi grătarul şi am pus de-un foc de tabără în mijlocul poienii. Am scos bunătăţile, am pus muzică (sistem 5.1 la pădure, hardcore!) şi-am început poşta. Glume, istorisiri, c**atul stafidit care era cortul lui Arpad şi peste care toată lumea se împiedica şi-l dărâma, provizii de urgenţă ascunse pe sub prelată, un Noe încoconat – se metamorfiza într-un fluture superb – care nu se simţea prea bine ş.a.m.d.

Focul a rezistat până s-a crăpat de ziuă, toţi au ieşit din corturile lor, cu feţe pe care numai o mamă le-ar putea iubi. Încet, gaşca s-a spart, majoritatea fugind de curăţenia de după, fiecare căutând o urmă de lichid potabil, o ţigară, o bucată de pâine etc.

Şi cam asta a fost. Bălţata, ne vedem la anu’!

*Copac

Advertisements

14 thoughts on “… de porc

 1. Postolache Gabriel says:

  imi place titlul..”de porc…” fiindca am fost niste porci…am baut ca porci…am sforait ca porcu ca ma simt…am dormit ca porci… pana si mancarea a fost de porc.

 2. Arpad says:

  no ce sa fac daca plutea am avut noroc ca aveam patura si am dormit afara intrebatil pe Andrei cum o fost inauntru in el

  • cretu says:

   e ciudat cum suna “inauntru in el”.parca vorbim de un rect . hai sa nu mai scot pe tastatura cuvinte de genu ca poate le trezesc din nou pofta astora.

  • Andrei says:

   Arpac , dude , nu mai maghiariza romana ! Ba in cortul lui Arpac m-am simtit ca David Blaine , mai mult am levitat decat am dormit da a fost ok .

 3. cretu says:

  Ce plictisitoare ai facut sa para povestea.Unde-s picanteriile ? ca doar au fost destule.Neo care si-o borat gamba si spatele,Tavi care are servici si o mare nevoie de tigari,jocul in stil POLO cu mingea de fotbal si creatura scoasa din STAR WARS a lu arpad.(a se observa ca am sarit peste o intamplare, nu de alta da’ mi-e frica de matusa hippie)

  • Copac says:

   Treburile alea sunt doar pentru noi… să ni le amintim la o bere şi iar să râdem ca boii.
   De cortul lui Arpad n-am uitat. I-am acordat o propoziţie undeva pe-acolo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: